1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizita în teritoriu a Președintelui Raionului Soroca, dl Victor Său, la SRL ”Visagromag” s. Dubna

       La 22 iulie 2014 preşedintele raionului dl Victor Său a efectuat o vizită de lucru privind mersul lucrărilor agricole în SRL „Visagromag”, conducător Sochirca Vasile din s.Dubna.
Gospodăria dispune de 1108 ha terenuri agricole, dintre care 83 ha sunt ocupate cu livadă, 30 ha livadă tînără şi 981 ha sunt arabile, însămînţate cu următoarele culturi agricole:
- 300 ha de grîu de toamnă, 120 ha de rapiţă, 200 ha de porumb, 270 ha de floarea soarelui, 75 ha de soie, 6 ha de castraveţi , 6 ha de tomate şi 4 ha de bostănoase. Toate culturile sunt într-o stare foarte bună şi promit roade bogate.
      Au fost vizitate lanurile de culturi cerealiere de prima grupă, unde mergea în toi recoltarea cu trei combine noi (două de marca SC-5 Niva şi una de marcă Class). Deja rapiţa de toamnă a fost recoltată, de pe cele 120 ha s-a obţinut în mediu cîte 2,6 tone la hectar. La moment combinele recoltau grîul de toamnă, la care la fel obţin o roadă bogată de 5,0 tone la hectar.
     De asemenea au fost vizitate lanurile de castraveţi, unde lucrătorii recoltau cu atenţie producţia.
Preşedintele raionului dl Victor Său în discuţie cu lucrătorii la culesul castraveţilor a menţionat că este foarte important faptul că ei sunt antrenaţi în cimpul muncii la ei acasă; că agentul economic reuşeşte să realizeze marfa şi faptul că agricultura se dezvoltă în baza tehnologiilor moderne şi practic toate pămînturile sunt prelucrate.