1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pentru prima dată în Republica Moldova este organizată TABĂRA ”GLOW TOBE”

         În perioada de 6-12 iulie, la IP Tabăra de odihnă pentru copii ” La Dumbravă”, Satul Volovița, Raionul Soroca pentru prima dată în Republica Moldova este organizata TABARA ”GLOW TOBE”.
Participanți sînt 68 tineri din toată Moldova, 16 traineri de la Corpul Pacii SUA, 9 tineri din România (4 participanți și 5 traineri ).
      La data de 7 iulie 2014 a avut loc inaugurarea solemnă a taberei”GLOW TOBE”, la care a participat Președintele Raionului Soroca, dl Victor Său. Dumnealui a menționat în cuvîntul său de salut că comunicarea dintre tineri este foarte importantă pentru promovarea și dezvoltarea lor. A adus mulțumiri oranizatorilor și cu cea mai mare plăcere a participat la activități. Tinerii la rîndul său au menționat că au fost plăcut surprinși de condițiile din tabără și sint recunoscători pentru felul în care au fost primiți și alimentați.
       Tabăra este organizată de către Asociația Obștească "ERA NOUĂ" în parteneriat cu GLOW TOBE MOLDOVA, cu susținerea financiară de la Corpul Păcii Moldova , Consiliul Raional Soroca și Incubatorul de Afaceri Soroca.
Tabăra GLOW TOBE este o tabără dedicată dezvoltării abilităților de conducere pentru băieți și fete.  Pentru unele activități și jocuri tabăra GLOW/TOBE va folosi limba engleză, restul activităților și programelor de tabără vor avea loc în limba română.
     Tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani vor participa la activitățile de grup unde se va pune accent pe munca în echipă, respectul de sine, stabilirea obiectivelor și dezvoltarea carierei. Această tabără oferă o oportunitate pentru tineri de a discuta deschis opiniile lor cu privire la ei însăși și unde se văd în viitor. În plus în afara acestor activități, vor mai participa într-o varietate de jocuri de echipă, sport, cântece și foc de tabără.
Trainerii sunt din diferite domenii: domeniul istoriei dl. Bulat Nicolae, Lisnic Valeriu, domeniu sănătate reprezentant A.O "TDV" Bălți, planificarea carierei reprezentant A.O "Ad Astra" Chișinău, Leadership și succesul în afaceri - Janet Utecht, Director General Corpul Păcii Moldovași Alexander Woods, Director Adjunct Corpul Pacii Moldova.
Ce este GLOW/TOBE?
      În primul rând, GLOW este prescurtarea de la "Fetele Conduc Lumea Noastră" și TOBE este prescurtarea de la "Predarea Excelenţei Băieţilor Noştri". 
Programul GLOW a fost început de către Voluntarii Corpului Păcii în România cu aproximativ 20 de ani în urmă și s-a extins în prezent la aproape 75% de ţări din toată lumea. TOBE este o inițiativă mai tânără, născută din recunoașterea faptului că, dacă suntem pentru a crea cu succes un mediu sigur și împuternicirea pentru toți oamenii, este foarte important să educăm tinerii bărbaţi şi femei, cu scopul de a promova respectul și sprijinul reciproc. Lucrînd spre egalitate și recunoscând în același timp diferențele dintre sexe.
Misiunea:
GLOW: Abilitarea femeilor tinere din Republica Moldova de a deveni creative, încrezătoare, și lideri orientați pe acțiune la locul de muncă, în comunitate și acasă.
TOBE: Abilitarea tinerilor din Republica Moldova de a deveni lideri eficienți, respectuoși și binevoitori la locul de muncă, în comunitate și acasă.