1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Presedintele Raionului la întrevedere cu veteranii

        A devenit o frumoasă tradiție,   ca periodic Victor SĂU, președintele Raionului Soroca să se întrunească în ședințe de lucru cu veteranii Raionului Soroca, pentru a discuta și soluționa problemele cu care se confruntă.
Recent în incinta Palatului de Cultură Soroca a avut loc întrunirea președintelui Raionului Soroca cu organizația veteranilor de război și muncă din raion. În cadrul acestei întruniri veteranii au abordat un șir de probleme,cum ar fi : aprovizionarea cu apă a satului Egoreni, reparația drumurilor din or. Soroca, modul de repartizare a cărbunelui de către AO “Soarta”, derularea proiectului “Bijuterii medievale, Cetățile: Soroca –Hotin -Suceava ”,menținerea ordinii publice și curățeniei din parcurile și scuarurile din or. Soroca.
        Domnul Victor SĂU a dat răspuns la toate întrebările, referindu-se amănunțit la derularea proiectului “Bijuterii medievale, Cetățile: Soroca –Hotin -Suceava ”.A adus la cunoștința veteranilor faptul că proiectul dat este finanțat de către Uniunea Europeană. Este un parteneriat dintre 3 țări : Republica Moldova,Romania și Ucraina. Consiliul Raional Soroca este aplicant și monitorizează cum decurge desfășurarea lucrărilor de restaurare a Cetății și reconstruirea parcului din preajmă. De asemenea un lucru important este construcția unei toalete publice și a buticurilor pentru comercializarea suvenirelor. Recent a demarat reparația drumurilor. Din cadrul proiectului vor fi reparate str. Olhionia, Alexandru cel Bun și Independenței. Pentru asigurarea calitativă a lucrărilor de restaurare a Cetății ,proiectul a fost extins încă pentru un an. De asemenea a fost pus în discuție și faptul tăierii copacilor din parcul din preajma Cetății. Veteranii au susținut această idee, menționînd că din cauza copacilor înalți practic nu se vedea Cetatea. „Peste 1000 de arbuști pitici vor fi sădiți în acest parc”, a menționat președintele Raionului Soroca.
        În cadrul acestei întruniri, președintele Raionului Soroca a subliniat faptul că lucrările de reparație a drumurilor din or.Soroca  vor fi finisate pînă la sfîrșitul acestui an. Grație Guvernului Republicii Moldova se repară drumul Sărăteni-Soroca, iar pînă la finele anului 2015 va fi reparat și drumul Soroca-Arionești. De asemenea au fost construite și cîteva Centre de Sănătate în Raionul Soroca de la temelie, care asigură servicii de calitate pentru toți cetățenii.
Alt subiect pus în discuție a fost cu privire la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și semnarea Acordului de Asociere cu UE. Veteranii au menționat că acest lucru este foarte bine venit pentru cetățenii Republicii Moldova, deoarece doresc toți să trăiască într-o țară cu drumuri bune, apă de calitate energie termică ,salarii și pensii decente cum sunt în toate statele Uniunii Europene.
     Participanții la această întrunire au venit cu propunerea ca domnul Victor SĂU, să susțină în limita posibilităților financiar Organizația veteranilor de război și muncă din Raionul Soroca iar persoanelor mai nevoiașe să li se acorde în perioada rece a anului lemne.
La finele acestei întruniri, la propunerea președintelui Raionului Soroca, Organizația veteranilor au acceptat să se ocupe de amenajarea și menținerea curățeniei a unui parc din or. Soroca.