1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sfințirea bisericii “Sfîntului Ierarh Nicolae Mare Făcător de Minuni”, s.Șolcani

     La 20 mai anul curent, după 7 ani de la fondare, a avut loc sfințirea bisericii “Sfîntului Ierarh Nicolae Mare Făcător de Minuni” din satul Șolcani raionul Soroca . Evenimentul s-a desfășurat în ajunul Hramului Bisericii și a fost onorat cu prezența Prea Sfințitului Vladimir Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, care a oficiat  slujba împreună cu mai mulți preoți. La această dublă sărbătoare pentru creștinii ortodocși din satul Șolcani s-au alăturat Președintele Raionului Soroca domnul Victor Său, deputatul Alexandru Cimbriciuc, primarul satului Șolcani Rotari Boris și nu în ultimul rînd locuitorii satului.
      Pe lîngă slujba de sfințire a bisericii, enoriașii prezenți au fost martorii decernării Părintelui Andrei cu titlul de Protosinghel al bisericii “Sfîntului Ierarh Nicolae Mare Făcător de Minuni” din Șolcani, precum și a decernării cu diplome de onoare a ctitorilor bisericii, consilierilor locali și a cetățenilor de rînd.
     În discursul său Mitropolitul Vladimir a menționat despre consolidarea creștinității în aceste locuri, despre conexiunea strînsă dintre biserică și școală și a mulțumit în special copiilor care l-au întîlnit la intrarea în sat cu flori și baloane cu heliu, conducînd-ul apoi pînă la incinta bisericii. De asemeni, Prea Sfințitul Patriarh a adus sincere mulțumiri Părintelui Andrei și autorităților locale pentru organizarea strălucită a evenimentului.
    După sfințirea bisericii din Șolcani a fost organizată o masă de sărbătoare pentru toți enoriașii prezenți.