1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

SOROCA: deşeurile de pesticide solide a fost evacuate

   Începând cu data de 29.04.2014 până la data de 05.05.2014 pe teritoriul raionului Soroca la depozitul de pesticide din comuna Cosăuți s-au petrecut lucrări de evacuare a pesticidelor solide evacuate de pe întreg raionul într-un singur depozit .
Au fost evacuate 35 tone de pesticide către Polonia tranzit prin Ucraina ca ulterior să fie distruse.
Lucrările de pregătire pentru export și încărcare în camion a deșeurilor de pesticide au fost executate de  către echipa operațională a Ministerului Apărării în număr de 7 militari.
    Toate lucrările echipei operaționale au fost coordonate și executate în strictă corespundere cu cerințele Companiei VEOLIA(Marea Britanie) și specificațiilor tehnice de proiect. Aceste lucrări de evacuare au fost executate în cadrul proiectului finanțat de NATO. Măsura festivă de încheiere a proiectului de evacuare a pesticidelor de pe teritoriul raionului Soroca a fost organizată de către Consiliul Raional Soroca. La măsura dată au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Apărării, primarii localităților raionului, colaboratorii Aparatului Președintelui  Raionului, Președintele Raionului dl Victor Său, șefii de secții și direcții.
Echipa operațională în număr de 7 persoane au fost menționate din partea Președintelui cu diplome de mulțumire.
La această manifestare reprezentantul Ministerului Apărării a înmânat Președintelui Raionului simbolul ”Pentru o viață mai sigură fără deșeuri de pesticide”.
. .