1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

IMSP CS Căinarii Vechi a fost dat în exploatare

    Încă un Centru de Sănătate a fost dat în raionul Soroca în exploatare. De această dată în satul Căinarii Vechi. Instituţia medicală va deservi aproape 7 mii de locuitori din satele Bulboci Schineni, Floriceni şi Bulbocii Noi.
La ceremonia de deschidere au fost prezeți preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, preşedintelui raionului Soroca, Victor Său, deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc,Vladimir Nicuța,vicepreședintele raionului Soroca, cadrele medicale, precum şi cetăţenii care vor beneficia de serviciile medicale.
Pentru construcţia  IMSP Centrului de Sănătate  Căinarii Vechi s-au cheltuit 1 779 789 lei, surse financiare asigurate prin proiectul Băncii Mondiale „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială în Republica Moldova”. Potrivit directorului Centrului de Sănătate, Veronica Paşa, asistenţa medicală primară este asigurată de către 2 medici de familie şi 6 asistenţi. Echipamentul medical corespunde normelor de dotare conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate.
    Vlad Filat s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către cei prezenţi, menţionând că fiecare centru de sănătate, fiecare şcoală sau grădiniţă renovată este un pas înainte în modernizarea  localităţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai.  Vom continua să investim în acest domeniu, fiindcă avem nevoie de oameni sănătoşi, iar medicii au nevoie de condiţii adecvate de muncă cu echipament performant”, a menţionat Vlad Filat.
     Preşedintele raionului Soroca,  Victor Său, a amintit că, anterior, un centru similar a fost deschis în satul Vasilcău şi a menţionat că doar un om sănătos poate fi activ la capacitate maximă, poate contribui la dezvoltarea societăţii.
Viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, a specificat că asistenţa medicală primară este veriga cea mai importantă din sistemul de ocrotire a sănătăţii, de aceea şi se insistă atât de mult pe crearea condiţiilor necesare la locul de trai pentru a preîntâmpina anumite patologii, sau a le trata la timp.
După inaugurarea Centrului de sănătate, toți ce prezenți au  vizitat instituţia medicală şi s-a convins că aceasta corespunde tuturor cerinţelor şi dispune de condiţiile necesare pentru prestarea unor servicii de calitate.