1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

La Soroca, a fost inaugurată o cameră de audiere a minorilor

Recent în incinta procuraturii raionului Soroca, a fost inaugurată o cameră de audiere a minorilor, victime sau martori ai infracţiunilor. Aceasta constă din două părţi: o încăpere în care se află copii audiaţi, aceasta fiind mobilată asemeni unei odăi pentru copii cu mobilă atrăgătoare şi dotată cu jucării pentru a le crea copiilor un confort psihologic şi ai predispune spre o discuţie lejeră. A doua încăpere, în care se află participanţii la proces, este dotată cu un monitor şi sistem de sunet, care reflectă tot ceea ce se întâmplă în timpul audierii copiilor. Audierile copiilor sunt efectuate de către un specialist bine pregătit, de obicei psiholog sau psihopedagog. Toată informaţia este inregistrată. Aceste oficii sunt necesare pentru evitarea prezenței fizice a copilului în instanța de judecată şi asigurarea unui confort psiho-emoțional copilului și familiei acestuia pe întreaga durată a procesului penal. Potrivit procurorului raionului Soroca Sergiu Cebatari, cameră de audiere a minorilor a fost testată deja, fiind audiaţi doi minori.
La inaugurare a participat Procurorul General al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, preşedintele raionului Soroca, Victor Său şi vicepreşintele raionului Soroca pe probleme sociale, Vladimir Nicuţa, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Soroca şi ai Judecătoriei Soroca, precus şi procurori din mai multe raioane.
Soroca este al doilea raion, după Călăraşi, unde se deschide un asemenea oficiu.
Amenajarea şi dotarea tehnică a Camerelor regionale de audiere a minorilor este unul din obiectivele Strategiei de Reformă a Sectorului Justiţiei şi este finanţată din bani publici.
sursa:http://odn.info.md