1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Conferința națională a specialiștilor de tineret

       În perioada 12-13 februarie 2014 la Centrul de Resurse pentru Tineret “Dacia” din or. Soroca  s-a  desfăşurat Conferința națională a specialiștilor de tineret cu genericul „Participarea tinerilor la viaţa locală şi regională”, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Raional Soroca şi CRT “Dacia” în Capitala Tineretului 2014- oraşul Soroca.
     La eveniment au fost prezenţi Vicepreşedintele raionului Soroca dl Vladimir Nicuţa, Viceministrul Tineretului şi Sportului dl Sergiu STANCIU, reprezentanţi ai Direcţiei programe de tineret a Ministerului, ai societăţii civile, specialişti de tineret din republică.
     În cadrul conferinţei au fost abordate politicile naționale și europene privind participarea și informarea tinerilor, evaluarea situației actuale, a experiențelor şi bunelor practici privind participarea acestora la nivel local și regional, dar şi respectarea dreptului tinerilor la informare, exprimare şi opinie.
     Totodată, a fost prezentat programul de asistență pentru participarea și informarea tinerilor la nivel local, motivarea lor pentru participare la viața publică, prin intermediul unui cadru metodologic şi bune practici, precum şi consolidarea capacităţilor consiliilor locale ale tinerilor prin dezvoltarea parteneriatelor cu administraţia publică locală.