1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, la Soroca

În conformitate cu Hotărîrea  Guvernului Republicii  Moldova nr.78 din 12.02.2010 ”Privind stabilirea zilei de audiență și de întîlnire a membrilor  Guvernului și a conducătorilor autorităților administrative  centrale cu cetățenii”  la data de 18  octombrie  2013 a avut loc  întîlnirea cu domnul Octavian Calmîc,Viceministrul Economiei în incinta Consiliului Raional Soroca.DSC_0804
În discursul său, viceministrul economiei a vorbit despre  activitățile Ministerului Economiei și de proiectele de viitor ale acestuia.  Domnul  Octavian Calmîc, a menționat faptul că  SA  “RED-NORD-VEST” care  este  singurul furnizor de energie electrică în partea de nord  a țării  va fi supusă privatizării în caz dacă se vor găsi niște investitori strategici care vor dezvolta întregul sistem. Tot în cadrul acestei întîlniri  a fost  discutată  și  problema embargourilor impuse de către Rusia  Republicii Moldova.DSC_0798
Viceministrul economiei s-a referit și la  parcul industrial  din Edineț. Parcul Industrial "Edineţ" va fi amplasat pe un teren cu o suprafaţă de aproape 18 hectare, care prin hotărârea Consiliului local, a fost transmis în folosinţă pe un termen de 30 ani unei întreprinderi. Aici urmează să fie construită o fabrică de producere a sucurilor de fructe şi legume.
La rîndul său, conducerea raionului în cadrul acestei întîlniri, a adus la cunoștința viceministrului și problemele cu care se confruntă și raionul Soroca.Domnul Boris Ivasi, vicepreședintele raionului   a vorbit despre proiectele ce se referă la Eficiența Energetică și care speră că vor fi soluționate.
Spre finalul acestei întîlniri viceministrul economiei domnul Octavian Calmîc a dat asigurări că tarifele  pentru resurse energetice  nu vor crește în anul viitor.