1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

UN NOU TEREN DE FOTBAL

Încă un teren de mini-fotbal cu înveliş artificial, al treilea la număr în raion a fost dat în exploatare la liceul teoretic „A. Puşkin”.
Din anumite cauze obiec­tive darea în folosinţă a gazo­nului verde artificial, care dă posibilitate de a antrena şi des­făşura orele de clasă, competi­ţii, s-a tărăgănat. Dar oricum iniţiativa Consiliului raional, care a finanţat în mare parte construcţia stadionului, a fost adusă la bun sfîrşit.IMG_1595
Sîmbăta trecută pe terito­riul liceului a fost multă for­fotă. Şi a început programul evenimentului cu un turneu la minifotbal, care a întrunit şase echipe de fete. La turneu şi-au dat consimţământul de a participa formaţiile din Racovăţ, Vărăncău, Nimereuca, Voloviţa, Alexandra cel Bun şi de la LT ,A. Puşkin”. Apoi a durat o scurtă întrerupere pentru a oficializa deschiderea terenului de minifotbal. Au fost rostite cele mai frumoase cuvinte din partea preşedinte­lui raionului Victor Său, direc­torului liceului Silvia Şilova, reprezentantului Federaţiei de Fotbal din Moldova Mircea Cebotari, care a venit şi cu un cadou tradiţional compus dintr-un set de mingi.
Cît priveşte mini-turneul la fotbal, cel mai bine s-au  dovedit a fi pregătite fetele de la gimnaziul din Voloviţa, care au învins în patru întîlniri şi au remizat cu 0:0 cu echipa din Racovăţ cu 10 go­luri marcate şi unul scăpat în propria poartă ele au ocupat primul loc, întrând în posesia unei formidabile cupe. Doar  în faţa învingătorilor au cedat la un scor de 0:2 fetele de la Vărăncău. încă două puncte au fost cedate în urma remizei cu sportivele din Alexandru cel Bun. Cu 10 puncte la activ ele au ocupat locul doi. Locul trei a revenit tinerelor sportive din Alexandru cel Bun.IMG_1640
În aceiaşi zi, pe acelaşi teren, s-a desfăşurat tradiţio­nala Cupă a raionului pentru angajaţii din serviciul public  şi aleşii locali. La competiţii au participat patru echipe;
- cea a apăratului preşedintelui raionului (căpitan Victor Său), consiliului raional (Ilie Ma­nea nea), consilierilor locali (Petru Ciobanu) şi echipa primarilor (Lilian Maxim).
După ce echipa condusă de Victor Său a învins-o pe cea a lui Ilie Manea cu scorul de  8:3 şi consilierii locali au cedat în faţa primarilor cu 4:5 s-au desfăşurat finalele. în finala mica consilierii locali au învins la un scor de 6:4 primarii şi au ocupat locul trei. Mai dramatic s-a desfăşurat finala între apa­ratul preşedintelui şi primari. După două reprize regulamen­tare scorul era de 2:2 şi soarta meciului a fost determinată de loviturile de departajare. Mai precişi au fost jucătorii echipei preşedintelui care au învins şi au ocupat locul unu în con­curs.
De asemenea au fost de­terminaţi cei mâi buni ju­cători ai turneului – Ruslan Nistreanu (aparatul preşedin­telui) - portar; Lilian Maxim (primari) - apărător; Arcadie Revenco (consiliul raional) - apărător, iar Dumitru Ursachi din echipa consilierilor locali a devenit cel mai bun jucător al turneului.
O bună organizare a eveni­mentului au asigurat-o direcţia tineret şi sport a aparatului preşedintelui raionului (şef Andrei Jitniuc) şi şcoala spor­tivă raională (director Vsevo­lod Gîtlan).