Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Comunicat
 Lucrări de restaurare la Cetatea Soroca în cadrul
Proiectului
,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”,
cod 1 HARD/2.1/50


Programul Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020

Programul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.



Proiectul  ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”,  finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020 , se află  în a 27-a lună de implementare. În executare sunt lucrările de restaurare la Cetatea Soroca, Republica Moldova și Statuia Ecvestră a lui Ștefan cel Mare, satul Băcăoani, județul Vaslui Romania.

Consiliul Raional Soroca în calitate de Lider Beneficiar și-a propus valorificarea potențialului turistic al municipiului Soroca prin efecturarea lucărilor de restaurare și conservare a Cetății Soroca.

Lucrările la Cetatea Soroca au demarat în luna mai și sunt efectuate în conformitate cu caietul de sarcini elaborat în urma studiului de fezabilitate, expertizei tehnice, săpăturilor arheologice, proiectului tehnic verificat de către Î.S ”Serviciul de Stat Pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor”, având la baza avizul Consiliului Național al Monumentelor Istorice . 

 

În urma procedurilor de achiziție, pentru efectuarea lucrărilor de restaurare la Cetatea Soroca, a fost selectată compania SRL MOLDSERCON, care are o experiență de 21 ani de activitate. Echipa acesteia este formată din ingineri, constructori licențiați, arhitecți, designeri, care au lucrat la mai multe proiecte de restaurare a monumentelor istorice arhitecturale și care reprezintă un aport imens adus la dezvoltarea patrimoniului istorico-cultural al Republicii Moldova.

 

Documentația proiectului tehnic, conținutul cadru al documentației tehnice a fost întocmit cu respectarea procedurilor și aplicarea în mod expres a legislației Republicii Moldova și convențiilor internaționale a căror semnatar este și Republica Moldova.



        
Pentru mai multe detalii Vă rugăm să contactați: Igor Țarălungă, manager proiect, Natalia Tonofa, expert vizibilitate. Telefon: (+373) 230 2-65-76.

Data publicării: 29.06.2022

 


Această publicație a fost realizată cu asistența financiară a Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Consiliului Raional Soroca și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând opiniile Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.