Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Comunicat
 Vizitade lucru la Cetatea Soroca în cadrul
Proiectului
,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun,Soroca-Vaslui”,
cod 1 HARD/2.1/50

Programul Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020

Programul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.

 

Joi 08iunie 2023, la inițiativa Consiliului Raional Soroca,în incinta Cetății Soroca a avut loc ședința de lucru în cadrul Proiectului transfrontalier ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”.

La ședință au participant Reprezentanți ai Ministerului Culturii, membrii Consiliului Național al Monumentelor Istorice,membri ai Agenției de inspectare a monumentelor, Reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca, Proiectantul, Arheologi, Antreprenorul, Dirigintele de șantier, Responsabillul tehnic din partea benefeciarului și Echipa de implementare a proiectului.
 În cadrul ședinței  a fost pus în discuție următoarele subiecte:

-        Prezentarea lucrărilor de restaurare îndeplinite și dificultăți întâmpinate în procesul de realizare a lucrărilor;

-        Prezentarea Divergențele și neconcordanțele tehnice în raport cu Proiectul de Execuție;Stabilirea e tapelor de realizare a lucrărilor și soluționarea inconveniențelor cu privire la lucrările de instalare a ascensorului în Turnul 4 și Turnul 2 cu privire la demontarea scării din metal.

-        Identificarea soluțiilor tehnice cu privire la reanimarea cazematelor ruinate.

-        Prezentarea Proiectului de Execuție cu privire la Galeria de lemn. 

Discuțiile au fost extrem de utile și eficiente, stabilind clar problemele cu care se confruntă beneficiarul în etapele de derulare ale proiectului.

Prin urmare, la data de 09 iunie 2023urmează a fi organizată ședința Consiliului CNMI la Ministerul Culturii, în cadrul căreia se vor lua decizii asupra soluțiilor propuse în cadrul ședinței sus menționate.

 

Pentru mai multe detalii Vă rugăm să contactați:Igor Țarălungă, manager proiect, Natalia Tonofa, expert vizibilitate. Telefon: (+373) 230 2-65-76.

 

Data publicării: 08.06.2023