1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizita de lucru în Tatarăuca Veche a Președintelui Raionului Soroca, dlui Victor Său la data de 26.07.2013.

    Președintele raionului Soroca s-a deplasat la data de 26.07.2013 la  Tatarăuca Veche, unde a avut loc o întîlnire cu primarul comunii, cu consilierii locali și oamenii de rînd. De fiecare dată deplasările date sunt binevenite, deoarece oferă posibilitatea de a cunoaște problemele localității nu din spusele cuiva, dar la fața locului. Și de această dată dl Victor Său a discutat cu consilierii, a ascultat durerea  angajaților primăriei și a locuitorilor.DSC_0092_copy
    Una din cele mai stringente probleme depistate este cea cu referire la erorile cadastrale. Deja doi primari s-au schimbat, dar nici unul nu a reușit s-o soluționeze. Președintele a menționat că această problemă este una specifică pentru majoritatea localităților și Guvernul a întreprins un șir de măsuri pentru a o soluționa. Deoarece înlăturarea erorilor necesită sume considerabile de bani, există un plan aprobat, conform căruia în următorii ani aceste erori vor fi înlăturate. Trebuie de avut răbdare și de așteptat cînd va veni rîndul. Pentru a avea o informație despre faptul cum stau lucrurile în realitate, a promis că va da indicații specialiștilor din Serviciul Cadastral să verifice datele expuse atît de cetățeni, cît și de consilierii de rînd. DSC_0103Au fost menționate și alte probleme, cum ar fi sediul avariat al Centrului de Sănătate din Tatarăuca Nouă, inexistența grădiniței de copii în comună, lipsa încălzirii în cantina și sala sportivă din gimnaziu ș.a. Asistentul social din sat a anunțat că sunt probleme cu referire la calcularea ajutorului social și cu familia Lisnic - trei copii, care au rămas fără tutelă în urma decesului bunicii.
    După întrunirea din primărie, președintele Victor Său a vizitat gimnaziul, unde a avut o întîlnire cu colectivul profesoral.