1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului

Sărbătoare cu multe nominalizări
Duminică, toată țara a marcat ziua lucrătorului medical și a farmacistului. La Soroca comunitatea medicală s-a adunat la Palatul de Cultură, unde au avut parte de felicitări și cuvinte de mulțumire pentru nobila profesie care o exercită din partea administrației raionului; administrației spitalului raional ”A.Prisacari”, M.Mâțu;  administrației CMF a raionului Soroca și un concert de zile mari.P1560709
Ai mâini de aur și- un dar dumnezeiesc
Acela de a pune pe picioare
Cu stimă mă închin în fața ta și-ți mulțumesc
Că-n munca grea pe care-o faci nu uiți de omenie și răbdare.
Ești medic fie soră medicală
Sau poate-un simplu angajat în medicină
Ești înger păzitor pentru un om răpus de boală
Izvor aducător de alinare, de speranță, dar și de lumină. …
Președintele raionului Victor Său a adresat medicilor un mesaj de felicitare prin care a adus mulțumiri pentru meritele acestora aduse pe altarul sănătății sorocenilor.
-  Îmi exprim certitudine că actualul personal medical și farmaceutic  al țării și raionului este capabil să răspundă provocărilor, să reziste greutăților să implementeze proiecte și activități ce vor perfecționa sistemul sănătății. – a estimat președintele raionul  și a nominalizat un șir de doctori cu diplome pentru activitate remarcabilă.  Tot președintele a dat citirii mesajului de felicitare din partea Ministrului Sănătății A. Usatâi. P1560690 Printr-un ordin al ministerului sănătății li s-au acordat unui șir de medici  diplome, care au fost înmânate de președintele V.Său și vicepreședintele B.Ivasi.  Medicii au fost apreciați cu diplome și cuvinte de laudă și de medicul-șef  IMSP Spitalului  Raional  Soroca ”A. Prisacari”, M. Mâțu:
-   A fost un an deloc ușor, dar avem realizări pe potrivă.  Pe lângă multiple probleme și neajunsuri noi suntem întremați  în proiecte care ne aduc peste un milion de lei, avem la catastif zece intervenții chirurgicale laparoscopice la Soroca,  medicii noștri oftalmologi au realizat primul implant cristalin – a subliniat doctorul M. Mâțu.
Cu cuvânt de felicitare,  diplome și premii au venit Ludmila Ceban și V. Cecan. Administrația CMF Soroca a evidențiat activitatea lucrătorilor săi la diferit rang de la medici până la paznici.   Tot ce și-au dorit  medicii de ziua lor este să fie sănătoşi, dar ”un gram de profilaxie face cât un kilogram de sănătate” .