1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

La 24 mai, reprezentanţii regiunii Vinniţa marchează Ziua Europei la Soroca

       O delegaţie numeroasă din Republica Moldova din 20 persoane a vizitat regiunea Vinniţa pentru a sărbători Ziua Europei.
Oaspeţii din Moldova s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului regional Serghei Tatuseac. În componenţa delegaţiei au intrat: Ambasadorul Moldovei în Urcaina Ion Stevile, preşedintele raionului Soroca, vicepreşedintele Euroregiunii „Nistru” Victor Său, preşedintele raionului Donduşeni Anastasii Pavlov, preşedintele raionului Dubăsari Grigore Polcinschi, vicepreşedintele raionului Ocniţa Andrei Ţopa, vicepreşedintele raionului Floreşti Procopii Şura.DSC_1206
      Oaspeţii au mulţumit pentru posibilitatea de a sărbători Ziua Europei la Vinniţa deja al doilea an concomitent, graţie Euroregiunii „Nistru”. În Moldova cu această ocazie activităţile au loc doar la Chişinău. Dar anul acesta Ziua Europei va fi marcată şi la Soroca. „La 24 mai la Soroca au loc activităţi consacrate acestei sărbători, de aceea invităm oaspeţi din Vinniţa pentru a participa în cadrul lor”, a spus preşedintele raionului Soroca, Victor Său. La rândul său, Anastasii Pavlov a remarcat că ar vrea să vadă confraţii din Vinniţa la jubileul de 50 ani de la formarea raionului Donduşeni, care va avea loc la 7 iunie. Serghei Tatuseac a primit invitaţiile şi a remarcat că va organiza deplasarea la aceste activităţi nu doar pentru oficialităţi, dar şi pentru colective artistice şi antreprenori, pentru a stabili legături strânse între oameni.
     La întâlnire părţile au discutat, de asemenea, programul de schimb între grupele de copii pentru odihna de vară şi problemele ce ţin de trecerea frontierei moldo-ucrainene.DSC_1313
Ambasadorul Moldovei la Ucraina Ion Stevile, evaluând activitatea Euroregiunii „Nistru”, a remarcat atenţia sporită a corpului diplomatic faţă de activitatea organizaţiei şi se bucură de succesele acesteia.
“Eu des vizitez regiunea Vinniţa şi mi s-a creat impresia că la Dvs. totul merge mai bine. De fiecare dată fac publicitate proiectelor Dvs. în alte regiuni ale Ucrainei”, a spus ambasadorul.
Participanţii la discuţie au ajuns la ideea de a lărgi formatul colaborării: Ucraina, Moldova, România şi Polonia. Acest format presupune doi participanţi — membri UE, iar doi — nu, de aceea se măreşte posibilitatea de participare în programele europene.