1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Proiect de amploare

     Săptămâna trecută un grup de funcţionari publici din aparatul preşedintelui, în frunte cu vicepreşedintele raionului Boris Ivasi, a avut o întâlnire cu câţiva reprezentanţi ai BERD. Sorin Caian, expert BERD a anunţat scopul vizitei sale drept identificarea unei zone de parteneriat structurată pe construcţia unei noi magistra­le de apeduct.DSC_0521
    Boris Ivasi a făcut o scurtă introducere la proiectul de construcţie a magistralei de apeduct în cele 17 localităţi ale raionului, unde persistă problema apei. Deja s-au efectuat lucrările de proiectare a magistralei de apeduct în mod gravitaţional, ceea ce face proiectul econom la deservirea ulterioară. Pentru această fază a proiectului consiliul raţional a alocat două milioane de iei şi acum este în căutarea finanţelor pentru implementarea până la capăt a proiectului iniţiat. Experţii BERD au subliniat importanţa construcţiei magistralei de apeduct discuta­te la întîlnire şi au evidenţiat regionalizarea sistemei de apeduct pe zona de Nord, or, în rezultatul implementării proiectului la acest sistem se vor putea conecta şi un şir de sate din raioanele Floreşti şi Drochia, care sunt aproa­pe de localităţile raionului nostru vizate în proiect.
     Sorin Caian a menţionat că până în prezent a fost vorba mai mult despre bucăţi de proiect, adică fragmen­tarea proiectelor de apeduct, dar acum a fost elaborat un proiect mai amplu. BERD a efectuat deja o mapare a proiectului precum şi modelarea hidraulică şi în cel mai scurt timp se v-a pronunţa asupra acestuia. Dom­nul Caian a mai subliniat că este vorba despre un proiect revoluţionar, iar Soroca este destul de experimentată în a scrie proiecte şi eventual v-a fi mult mai ușor să le acceseze.