1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cupa Preşedintelui raionului Soroca la judo.

Recentul turneu republican pentru Cupa Sreşedintelui raionului Soroca la lupta judo, care tinde să devină unul tradiţional şi desfăşurat în sala de sport a liceului „P. Rareş” era pe cale să bată orice record pentru urbea noastră după numărul de luptători participanţi. Lucru care mărturiseşte despre popularitatea acestei probe de lupte la copii şi tineret, dar şi despre buna organizare a competiţiilor de către soroceni.

IMG_3481

Sîmbătă, 23 martie la competiţii s-au prezentat 246 de participanţi, reprezentanţi ai 13 echipe şi asta în cazul că din cauza condiţiilor climaterice complicate nu au reuşit să se deplaseze la competiţii puternicele echipe de judocani din Bălţi, Iampol, dar şi din alte cîteva localităţi ale ţării. În schimb în deplină componenţă, în toate cele 12 categorii de greutate au fost prezenţi discipolii liceului republican cu profil sportiv, practic viitorul sportului de mîne a ţării. Şi în aceste condiţii tinerii sportivi soroceni, discipoli ai şcolii sportive, antrenaţi de antrenorul emerit al RM Ştefan Dragan au reuşit să obţină şapte locuri premiante, inclusiv patru medalii de cea mai înaltă probă – doi băieţi şi două fete.IMG_3471
Două medalii de aur au cucerit fraţii Tătărescu – Corina şi Nozin. Ambii au fost cei mai puternici în categoria de greutate de 60 kg. Corina învaţă la liceul „C. Stere”, iar Norin la liceul republican cu profil sportiv. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de onoare s-au mai ridicat Alexandru Mironov (81 kg), elev la liceul „C. Stere” şi Mariana Mînzat (66 kg) de la liceul „Ion Creangă”. Locurile doi în competiţii le-au ocupat Maxim Cetulean (60 kg) şi Vadim Gheorghieş (66 kg).
Premiile şi diplomele respective au fost înmînate învingătorilor de către vicepreşedintele raionului Vladimir Nicuţa, şeful secţiei tineret şi sport a aparatului preşedintelui raionului Andrei Jitniuc şi directorul şcolii sportive raionale Vsevolod Gîtlan.