1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Jocurile Juniorilor din raionul Soroca.

 Jocurile juniorilor din raionul Soroca au continuat sîmbătă, 23 martie şi duminică, 24 martie cu competiţiile la baschebal – fete, care s-au desfăşurat în sălile de sport ale liceului „C. Stere”.
În prima zi de competiţii au concurat gimnazistele a şapte echipe – patru din oraş şi trei din satele raionului. Cum şi era de aşteptat cel mai bine s-au prezentat la competiţii, ca şi în anii anteriori, elevele de la gimnaziul din Iorjniţa, care au învins categoric la un scor general de 114:14 în toate cele şase întîlniri disputate. IMG_3485E necesar de a menţiona, că echipa dată cu două zile înainte revenise de la jocurile finale republicane ale juniorilor, desfăşurate în or. Rîşcani şi unde au ocupat locul cinci. Echipa antrenată de Valeriu Toderaş în ultimul meci, contînd pentru locul cinci a învins la un scor de 42:32 formaţia din Chişinău.
Dar la competiţiile din Soroca locul doi pe neaşteptate a revenit junioarelor de la liceul „C. Stere”, care au cedat doar învingătoarelor. O surpriză a competiţiilor a fost şi locul trei ocupat de gimnazistele din Vădeni. Sportivele de la liceul „A. Puşkin”, însă, socotite drept favorite, au ocupat doar locul patru.IMG_3544
Şi a doua zi, cînd pentru întîietate au luptat sportivele din ciclul liceal sportivele de la liceul „A. Puşkin”, unde baschetului i se acordă o atenţie deosebită, au fost doar la un pas de victorie însă în finala disputată cu sportivele de la liceul „C. Stere” au cedat la un scor de 13:18. A fost unica înfrîngere, dar care a lipsit liceistele de la „A. Puşkin” de titlul suprem. Locul trei a revenit sportivelor din Cosăuţi, care în ultimul meci au învins la un scor categoric de 13:2 formaţia Colegiului de Arte.
În total la competiţiile sportivelor din ciclul liceal au participat opt formaţii.