1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Istoria Națională și Locală în Contextul Racordării la Coordonatele Europene

Pe data de 28 martie la LT “C.Stere”   a avut loc o Conferință  metodico-științifică. La acest eveniment au participat Preeșdintele raionului Soroca,reprezentanți ai Direcției Învățămînt,  reprezentanți ai Institutului  de Istorie, Stat și Drept, Academia  de  Științe a Moldovei, profesorii de istorie din toate instituțiile de  învățămînt din raion și directorul Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca.DSC_0482_copy
Cu un  cuvînt de salut Conferința a fost deschisă de către dl.Victor Său,Președintele raionului Soroca.Subiectul  principal al acestei conferințe a fost  ” Istoria Națională și Locală în Contextul Racordării la Coordonatele Europene”. Referitor la acest subiect și-au expus părerea mai mulți experți.  Dl.  Demir Dragnev, Cetățean  de  Onoare a raionului Soroca, membru corespondent al Academiei de Științe a  Moldovei a  vorbit  despre  personalitățile  culturale  originare de  peste  Prut  în Basarabia Interbelică.  Despre  specificul “destalinizării” în RSS Moldoveanească a relatat  dl.Gheorghe Cojocaru, conferențiar  universitar. dr., Director al Institutului  de Istorie, Stat și Drept al  Academiei  de  Științe a Moldovei. Asupra subiectului privind  identitatea și naționalismul în Basarabia la începutul sec. XX-lea  și-a expus părerea dl.Gheorghe Negru,conferențiar universitar dr. al  Institutului  de Istorie, Stat și Drept al  Academie  de  Științe a Moldovei.
DSC_0439_copy
Dna Angela Mușenco,specialist principal al Direcției de Învățămînt Soroca,  profesoară de istorie, grad didactic II a vorbit despre minoritățile naționale referindu-se în general la romi. Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca,dl Nicolae Bulat  a vorbit despre figurile sorocene de peste hotarele țării.
DSC_0479
În scopul îmbunătății cunoștințelor  despre  istoria  Statului nostru, reprezentanții Institutului de Istorie, Stat și Drept  al Academiei de Științe a Moldovei  au făcut o donație de cărți atît pentru pentru profesori cît și pentru bibliotecele din raion.