1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Luptătorii în casă nouă

Astfel s-a întîmplat că darea în exploatare a sălilor de lupte performante din teritoriul liceului „C. Stere” a coincis cu jubileul de 55 ani ai şcolii de sport din raion. Cu toate că discipolii acestei instituţii în permanenţă sunt pe poziţii înaintate la diferite concursuri de judo, sambo, lupte libere etc., se antrenau copiii în condiţii destul de nefavorabile. După un oarecare timp cu contribuţia ex-preşedintelui raionului Mircea Martîniuc şi a actualului preşedinte Victor Său visul de mai mulţi ani s-a împlinit. Bucură ochii sălile de luptă, vestiarele, alte încăperi auxiliare renovate.
În prezent la şcoala sportivă raională, director Vsevolod Gîtlan, se ocupă şi îşi perfecţionează măiestria circa 450 de copii. Şi rezultatele sunt vădite. Şcoala se mîndreşte cu performanţele luptătorului Valeriu Tighineanu, multiplu campion al R Moldova, campion european, medaliat cu bronz la mondiale, cît şi sportivii Dorel Scoarţă, fraţii Taran şi Gîncu, Alexandru Mironov, Corina Tătărescu, Mariana Mînzat, Mihai Marchitan, fraţii Boico – Alexandru, Ghenadie şi Inga, Marin Proţic ş. a. 16 discipoli ai şcolii îşi perfecţionează măiestria sportivă la liceul republican cu profil sportiv din Chişinău.
IMG_1409IMG_1444
După o scurtă excursie în incinta şcolii şi tăierea oficială a panglicii a urmat şi partea festivă a evenimentului. Au venit în faţa celor prezenţi cu cuvinte de felicitare şi urări de bunăstare preşedintele raionului Victor Său, vicepreşedintele Vladimir Nicuţa, ex-preşedintele Mircea Martîniuc, vice-directorul Direcţiei învăţămînt Svetlana Păunescu, vicepreşedintele CNO, preşedintele Federaţiei Naţionale de lupte Victor Peicov, viceprimarul Mihail Grabciuc, sportivul Valeriu Tighineanu, oaspeţi din raioanele învecinate Drochia şi Floreşti.
Sportul mare necesită eforturi mari. Deja e bine că în raionul Soroca dezvoltării sportului de masă se acordă o atenţie permanentă. Şi a persistat la acest eveniment speranţa că peste un timp oarecare actualele săli de lupte vor fi completate cu reparaţia şi darea în exploatare a bazinului de înot, dar şi vor fi instalate pe acoperiş bateriile solare, care vor asigura încălzirea încăperilor şi care pînă ce îşi aşteaptă timpul într-un depozit din aceiaşi clădire.
Oricum e un cadou bun pentru amatorii de lupte – copii şi antrenori.  Cînd antrenamentele se  desfășoară în condiţii decente apare şi dreptul de a cere rezultate.
IMG_1378