1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Totalurile anului sportiv 2012

Tradiţionala „Gala sportului 2012” şi de această dată s-a desfăşurat cu o deosebită amploare în localul liceului teoretic „C. Stere” cu participarea celor mai buni sportivi, antrenori, reprezentanţi ai conducerii raionului.
În fiecare an sportivii soroceni fac paşi tot mai siguri în dezvoltarea sportului, nu fără susţinerea activă a consiliului raional. De menţionat, că în anul trecut au fost desfăşurate 38 campionate şi competiţii sportive la diferite probe de sport, cu participarea a circa 6500 sportivi, 15 turnee republicane cu participarea a 1600 sportivi, 9 sportivi soroceni au participat la competiţii internaţionale la şapte probe sportive, 42 sportivi sunt membri ai diferitor selecţionate ale RM.  La campionatele şi cupele de rang naţional sportivii soroceni de 32 ori au ocupat locul unu, de 43 ori locul doi şi de 58 ori locul trei.
IMG_1250IMG_1220
Din spusele preşedintelui raionului, dlui Victor Său, prezent la manifestare, Consiliul Raional va susţine în permanenţă mişcarea sportivă, pentru ca sportivii soroceni să ducă gloria raionului departe de hotarele lui. Ulterior împreună cu  consilierul raional Constantin Nesterenco, au înmînat premii, cupe, diplome celor mai buni sportivi, echipe, antrenori.
Pentru început au primit premii de încurajare doisprezece sportivi, care au participat cu succes la diferite campionate naţionale, care  mai au rezerve pentru a deveni cei mai buni sportivi ai anului. Premii de încurajare au primit din mîinile preşedintelui raionului şi optsprezece antrenori. Pentru ca mai apoi să se revină la premierea celor mai buni dintre cei buni- antrenorii care au asigurat o participare cu succes a discipolilor lor la diferite competiţii de diferit rang: Ştefan Dragan, antrenor de lupte judo şi sambo, antrenor emerit al RM, Iurie Toderean, Constantin Nesterenco, antrenori de lupte universale, Vasile Zabrian şi Petru Ceban, antrenori de fotbal, Serghei Crudu, lucrător emerit în cultură fizică şi sport, antrenor de baschet şi Oleg Gresev, antrenor la triatlon-forţă, antrenor emerit al R Moldova.
IMG_1253iIMG_1274
Drept cele mai bune echipe ale anului au fost recunoscute selecţionata Asociaţiei de Fotbal din raionul Soroca (preşedinte Radion Ghilas), care a devenit pentru a doua oară consecutiv finalistă a Cupei R Moldova la fotbal între amatori; echipa de fete „Under-18” a clubului sportiv „Soroca-Baschet” şi şcolii sportive, campioană a ţării la baschet; echipa de băieţi a aceluiaşi club, campioană a R Moldova  între juniori.
Apogeul manifestării l-a constituit premierea celor mai buni 10 sportivi ai anului. Pe bună dreptate sunt acei sportivi, care depun multe forţe, energie, perseverenţă, pentru a apăra culorile raionului, dar şi ale ţării la diferite competiţii de rang naţional şi internaţional. Ca şi în anul trecut cel mai bun sportiv al anului a devenit cunoscutul luptător Valeriu Tighinean, care a ocupat locul trei la Cupa Mondială la proba combat-sambo şi locul unu la campionatul Europei la sambo. De asemenea cel mai bun sportiv al anului a fost desemnat Tudor Moraru, campion mondial la triatlon-forţă. În continuare lista celor mai buni sportivi nu e completată după locuri, acordîndu-se locul în cei mai buni zece sportivi arbitrar. Cu premii în bani, diplome, cupe memorabile au mai fost menţionaţi Tim Tarasiuc – locul unu la campionatul Europei la lupta naţională „Voevod”;  Marcel Boţoroga – campion al ţării la atletica uşoară; Andrei Zugrav – campion al RM la lupte libere; Inga Boico, medaliată cu argint la campionatul ţării la judo; Ruslan Dorogan – campion al R Moldova  la lupte greco-romane; Victoria Popovschi, deţinătoare a Cupei Moldovei la tenis de cort; Mariana Mînzat, locul doi la campionatul ţării la lupte sambo; Serghei Bulhac, locul unu la campionatul Moldovei la şah şi locul nouă la Campionatul Mondial. De asemenea de premii speciale pentru performanţe deosebite în competiţii sportive internaţionale s-au învrednicit Valeriu Tighineanu şi Tudor Moraru.