1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Problemele veteranilor în vizorul conducerii raionului

Întru  soluționarea  unor probleme, la data de 07.02.2013, dl Victor Său , Președintele raionului a avut o întilnire de lucru  cu veteranii raionului Soroca.La această întrevedere au participat  și șeful Direcției  Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca, reprezentanții Casei Teritoriale de Asigurări Sociale. Veterani au abordat  problemele cu care se confruntă zi de zi. Una din care  a fost cu privire la acordarea ajutorului social pentru perioada rece a anului, invocînd faptul că în lege sunt stipulate unele criterii  care nu sunt corecte. O altă problemă  a fost cu privire la acordarea pensiei.Unii veterani au menționat că  au un staj de muncă foarte mare dar primesc o pensie mult mai mică  față de unele persoane care au un staj de muncă mai mic .Veteranii din raionul Soroca și-au manifestat nemulțumirea  față și de legea cu privire la ocuparea forței de muncă și protecție socială a persoanelor aflate în căutarea unui  loc de muncă.
DSC_0680
Referitor la această problemă au menționat faptul că la evidența Agenției Forței de Muncă  se află persoane apte de muncă și beneficiază de  ajutor de șomaj. O  altă problemă menționată la acestă întrevedere a fost referitor la situația cu cîinii vagabonzi din oraș, care  prezintă un pericol pentru  locuitori. La toate aceste întrebări și multe altele  veteranii au primit raspunsuri din partea președintelui raionului și a reprezentanțiilor serviciilor  invitați la această întrevedere.
Pe viitor  s-a propus ca fiecare primărie din bugetul local   să aloce o anumită sumă de mijloace financiare pentru veterani în fiecare an.
Dl Victor Său, Președintele raionului a menționat faptul că va face tot posibilul, ca veteranii din raionul Soroca să efectueze gratuit o examinare a dințiilor, posibil și repararea lor tot gratis. Tot în cadrul acestei întrevederi, dumnealui le-a adus la cunoștință despre faptul că pînă la sfîrșitul anului 2013   5 localități din raion vor fi conectate la apeductul Soroca-Bălți.
DSC_0687
Deoarece este problema și cu  locurile în cimitir, președintele raionului i-a informat pe veterani  și că   în afara orașului Soroca  va fi amenajat un cimitir  pe 3 ha de teren.Pe parcurs s-a discutat despre   construcția   aleii   veteranilor de  război în orașul Soroca.
Dl.Tudor Frunză, șef al DASPF Soroca, a adus la cunoștința veteranilor despre faptul că va fi lansat în raion serviciul de asistență personală.La moment sunt angajați 30 de persoane care vor avea grijă de persoanele care se află la pat.
DSC_0677