1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Extinderea rețelelor de apeduc în localitățile din partea de nord a Republicii continuă

       La data de 05.02.2013 conducerea raionului Soroca a avut  o întîlnire de lucru cu administratorii  întreprinderilor ce prestează servicii de apeduct și reprezentanți din Romania. La  implimentarea proiectului de extindere a rețelei de apeduc se lucrează deacum 2 ani . În anul 2011 a fost semnat un   Memorandum între autoritățile locale de nivelul II , în care sunt incluse  6 raioane din Republica Moldova : Soroca, Bălți, Florești, Sîngerei, Rîșcani,Telenești și Drochia cu Guvernul Republicii Moldova.

DSC_0650

      Pe viitor s-a propus crearea unui parteneriat public privat.  Pentru  soluționarea problemei legate de apeduct Banca Europeană de Construcții și Dezvoltare a venit cu un grant de un milion și 250 mii euro pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. Reprezentanții din Romania ce reprezintă o întreprindere internațională au venit la Soroca pentru a efectua acest plan de afacere.Acest plan va cuprinde un proiect de execuție ce  tot ține de finanțarea și extinderea apeductului Aqua-Nord. Președintele raionului a menționat că cu extinderea acestui  apeduc Aqua-Nord  va livra cu 100 mii m3 de apă  și mai mult, la moment livrează cu 30 mii m 3 și pe viitor se va schimba și utilajul.

Tot în cadrul acestei ședințe s-a menționat precum ca ar fi de dorit ca  tarifele la apă să fie stabilite de către ANR dar nu de autoritățiile publice locale de nivelul I.

Suma totală  a acestui proiect va fi clară numai după efectuarea studiului de fezabilitate.

 DSC_0644DSC_0648