1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

SĂRBĂTOAREA CULTURII, DE ZIUA LUI EMINESCU

Fiecare ţară din Europa are cîte o săr­bătoare specială, de­osebită, care coincide cu Ziua de naştere a unei personalităţi re­marcabile. La noi, în Republica Moldova, o asemenea sărbătoare este Ziua Naţională a Culturii, care, nu întîmplător, o omagiem la 15 ianuarie, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, cel care este mîndria trecutului şi simbolul viitoru­lui.
Cu această ocazie în Palatul raional de cultură a avut loc o sărbătoare so­lemnă, dedicată Zilei Naţio­nale a Culturii.DSC_0057
Manifestarea, prima în acest an, care a dat start şirului de activităţi în 2013, a fost una de trecere în re­vistă a realizărilor obţinute, a tuturor acţiunilor culturale ce au avut loc în Soroca pe parcursul anului 2012. Grigore Bucătaru, şeful Secţiei Cultură şi Turism, a fost cel de a dat start sărbătorii, şi în numele tuturor lucrăto­rilor din cultură din raion a felicitat sorocenii cu aceas­tă sărbătoare importantă. Cu frumoase cuvinte şi fe­licitări alese s-a alăturat şi preşedintele raionului, Vic­tor Său. De menţionat că un şir mare de lucrători din domeniul culturii din raionul Soroca s-au ales cu Diplo­me de Onoare din partea Ministerului Culturii şi Consiliului raional Soroca, înmînate, cu mult drag, în cadrul părţii festive a sărbătorii, de către Victor Său şi Grigore Bucătaru.
Manifestarea a finalizat cu un frumos concert, pre­zentat de orchestra „Fluieraş”. Soliştii orchestrei au delectat spectatorii cu cîntece, iar colectivul de dan­satori a întregit sărbătoarea cu ritmuri săltăreţe şi voie bună.