1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizită de lucru la Liceul ”A. Pușkin ”

La solicitarea colectivului pedagogic din Liceul ”A. Pușkin” președintele Raionului Soroca, dl Victor Său împreună cu șeful Direcției Învățământ, dl Ghenadie Donos a mers în vizită de lucru luni, 17  decembrie 2012 la această instituție. Întrebarea principală abordată a fost cea cu referire la soarta liceului pe viitor, deoarece s-a zvonit că această instituție va fi transferată în clădirea fostei școli nr. 7, că va fi închisă în general, că în incinta liceului va fi transferată Direcția de Învățămînt… etc. Dl președinte a început discursul din start dezmințind aceste afirmații. Nu se va întîmpla nimic din cele expuse mai sus – poziția oficială a președintelui de raion. Dumnealui a menționat doar că, în legătura cu noua formulă de finanțare a instituțiilor de învățămînt,  începînd cu anul 2013, s-ar putea întămpla ca liceul să funcționeze, dar cu statut de Gimnaziu dacă nu va întruni toate cerințele legislației în vigoare ca liceu. Cu toate acestea se vor întreprinde măsuri în comun cu Direcța de  Învățămînt să se evite și aceasta. Este principial fiecare să-și îndeplinească partea sa de obligațiuni de serviciu. Colectivul pedagogic trebuie să asigure buna desfășurare a procesului educativ-instructiv și să depună efort pentru promovarea liceului, pentru consolidarea unei instituții de învățămînt prestigioase. Liceul ” A. Pușkin ” este unicul din oraș în care studiile sunt oferite în limba rusă, de aceea se va depune efort pentru a păstra și nu pentru a distruge tot ce s-a realizat pînă acum.DSC_0082
Pe parcursul întregii întruniri au fost abordate întrebări mai mult legate de reparație: mai mult timp acoperișul liceului este deteriorat și curge, afectînd o bună parte din clasele de la etajul 4 și președintele raionului a promis că prima reparație din instituțiile de învățămînt va fi efectuată la liceul dat, și anume la acoperiș. Ulterior dumnealui va acorda susținere în accesarea fondurilor internaționale, cum ar fi GIZ, pentru ca prin intermediul proiectelor să soluționeze și celelalte probleme, cum ar fi schimbarea geamurilor, repararea unor săli și altele.
Profesorii s-au plîns pe șoferii care încalcă regulile de circulație și nu opresc atunci cînd elevii traversează pe zebră strada în fața liceului, au menționat că copii din partea din deal a orașuli foarte greu ajung la școală în orele de vîrf, deoarece microbuzele sunt aglomerate, au vorbit și despre necesitatea gazificării cabinetului de chimie… Președintele raionului la toate a dat lămurire, referindu-se și la faptul că o parte din cele expuse țin de competența primăriei orașului: atît deszăpezirea străzilor și a trotuarelor, cît și asigurarea condițiilor la transportarea pasagerilor în raza orașului.DSC_0072
În cadrul acestei întîlniri Dl Victor Său a propus șefului Direcției de Învățămînt să precaute posibilitatea de a procura în mod centralizat pentru fiecare elev din raion  brățară sau lente care se aplică pe haină și reflectă lumina pe timp de noapte, pentru ca șoferii să-i vadă de departe. S-a mai menționat și faptul că toți banii economisiți de fiecare instituție de învățămînt în parte la finele anului pot fi investiți în reparație, sau  în alte lucruri importante pentru instituție. Rămîne de lucrat cu abnegație și de planificat corect.
La sfîrșitul ședinței Președintele Raionului le-a urat tuturor sărbători fericite, iar profesorii i-au mulțumit pentru faptul că a găsit timp pentru ei, dar și, nu în ultimul rînd, pentru liniștea care a adus-o în colectiv.