1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

JOCURILE JUNIORILOR LA START

Ultimele zile ale săptămînii precedente au fost marcate prin lansarea tradiţionalelor jocuri sportive de juniori între gimnaziştii şi liceenii instituţiilor de învăţămînt din raion.
Competiţiile s-au desfăşurat în sala de sport a liceului „A. Puşkin” şi în prima zi de concurs au ieşit la start sportivii-gimnazişti, pentru a concura la proba de pregătire fizică generală, ce cuprinde alergare în suveică, sărituri de pe loc, flotări (fete) şi ridicare la bara fixă (băieţi). In total în prima zi de concurs au participat echipele a 15 gimnazii. În pofida aşteptărilor cel mai bine s-au dovedit a fi pregătiţi gimnaziştii din Cerlina (res­ponsabil de pregătire Semion Zugrav). După ce Eugenia Degteariov a fost prima la două probe şi la una a patra, iar Mihail Zugrav al doilea la tot atîtea probe, cuplul a ocupat primul loc în general. DSCN3515Locul doi l-a ocupat echipa gimnazială a liceului „Ion Creangă”, care a evoluat în componenţa lui Constantin Oloeru şi Diana Lungu. Pe poziţia a treia în clasament s-au situat tinerii sportivi de la gimnaziul Slobozia Cremene (Vasile Corcodel şi Luminiţa Secrieru), antrenaţi de tînăra profesoară de educaţie fizică Angela Celac.
A doua zi în aceiaşi sală de sport au concurat tinerii spor­tivi liceeni, la care au participat zece echipe ale instituţiilor de învăţămînt. În afara concurenţei de această dată au fost discipolii antrenorului Nicolae Branişte de la liceul teoretic „C. Stere” - Iulia Jidcova şi Andrei Nastas. La două probe Iulia a fost prima şi la una a doua, iar Andrei a luat cîte un loc primul, al doilea şi al cincilea. Dinu Brădăuţan şi Diana Lupaşcu au ocupat poziţia a doua Locul trei a revenit elevilor de la liceul „A. Puşkin” Denis Boldari şi Ana Văscăuţan, tineri sportivi an­trenaţi de Iurie Costin.