1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

O sărbătoare de zile mari

    În 20 noiembrie grădiniţa de copii „Prichindel” din s. Vasilcău a sărbătorit 40 de ani de la fondare.
Sărbătoarea unei grădiniţe de copii este un eveniment important pentru întreaga societate şi, în primul rînd, pentru cadrele didactice, copii şi pentru întregul personal, care contribuie la desfăşurarea cu succes a acestei instituţii.
Nina Cioca, şefa grădiniţei de copii a menţionat: „Sunt multe lucruri, evenimente, poate de-o importanţă mult mai considerabilă, dar pentru colectivul de lucrători de ieri şi pentru acesta de azi, evenimentul de astăzi este indiscutabil.
         Împărtăşim bucuria noastră în legătură cu frumoasa aniversare a acestui locaş – 40 ani de gîngurit duios de copil, de un zumzet melodios de copilaşi   sănătoşi, frumoşi, deştepţi, cuminţi, considerăm,, că este un eveniment important şi avem pentru ce sărbători, dar mai e şi dorinţa de-a pune în valoare acele persoane, care au contribuit cu inima deschisă la desfăşurarea activităţii acestui locaş. De aceea, azi este de datoria mea, cu deosebită consideraţie să apreciez străduinţa şi abnegaţia Dumneavoastră şi să vin cu cele mai frumoase mulţumiri de recunoştinţă, închinăciuni cu pietate din partea tuturor micuţilor, cărora le-aşi dăruit lumină în ţara cunoaşterii şi căldura inimii Dumneavoastră. Fiecare după puteri, fiecare după posibilităţi, funcţie, dar meritaţi recunoştinţa întregii societăţi, fiindcă producem o muncă umană, de care are nevoie omenirea. Vă mulţumim vouă, femei muncitoare, care le reuşiţi pe toate şi la serviciu şi acasă.
Sărbătoarea de azi ne oferă+ frumoasa ocazie de-a face o retrospectivă asupra a ceea ce am realizat în 40 de ani, cît şi perspectiva asupra potenţialului pentru viitor.
          Sunt mai multe drumuri ce duc spre vîrful muntelui, spre succes, dar noi am optat pentru un parteneriat armonios. Orice am reuşi în aceşti 40 ani să obţinem, o viaţă mai bogată, mai frumoasă copiilor noştri, întotdeauna ne-am bazat pe colaborare, parteneriat. Suntem recunoscători tuturor şi nu suntem unic; doar animaţi de un imbold şi anume de a face tot ce ne stă în puteri pentru a schimba în bine viitorul nostru; pentru a avea copii deştepţi în satul nostru, în ţara noastră; pentru a fi ziua de mîine mai frumoasă ca cea de azi.
            La frumoasa şi interesanta manifestare aniversară, la care au participat pe lîngă veteranii care au muncit în această instituţie, oaspeţi de onoare din partea Consiliului raional Stela Zabrian, Ghenadie Donos, Pînzaru Raisa – Direcţia învăţămînt, APL – primarul Cojocaru Gheorghe, directorul liceului teoretic Valentina Cioca, medicul de la Centrul de sănătate Vasilcău Starîş Ion, membrii comitetelor părinteşti din fiecare grupă de copii. Invitaţii au adresat cele mai frumoase cuvinte de felicitare, cadouri şi urări de noi succese în continuare. Ca recunoştinţă pentru toţi, care au contribuit la desfăşurarea activităţii în acest locaş, colaborării fructuoase, din partea APL au fost menţionaţi cu diplome de merit.
Printre oaspeţi-veterani, cu multe emoţii din lada amintirilor, a fost şi fosta şefă a grădiniţei de copii – Brăguţă Liudmila, care a condus această instituţie 20 de ani. Cu plăcute amintiri, cu cadou frumos din partea pensionarilor, a dorit la toţi sănătate trainică, realizări grandioase în procesul instruirii şi educaţiei tinerei generaţii, multă stimă din partea discipolilor şi la noi jubilee semnificative, iar principalul – în toate să predomine omenia.
        Către frumoasa sărbătoare copiii au pregătit poezii, cîntece, dansuri, pe care le-au prezentat oaspeţilor cu emoţii deosebite.
Nina Cioca, directoarea grădiniţei Vasilcău.
 Recent Centrul de excelenţă pentru educaţie modernă al Universităţii de Stat din Moldova liceul teoretic „Orizont, filiala „Durleşti” în colaborare cu direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a consiliului municipal Chişinău a desfăşurat concursul de Fizică „În memoriam Mihai Marinciuc”. La concurs au participat şi elevii de la liceul teoretic „C. Stere”, profesori Rodica Roman şi Victor Ciuvaga. Toţi elevii s-au ales cu locuri şi menţiuni, după cum urmează: Baltă Cristian, clasa VI, locul I; Cebotari Leonid, clasa VI, locul II; Dubciuc Cătălina, clasa VIII, locul III; Tverdohleb Gabriela, clasa VIII, menţiune; Andriuţa Marcela, IX, menţiune; Ciuvaga Alexandru, clasa X, locul III; Rotaru Dana, clasa X, menţiune; Vacarov Verginiu, clasa XI, menţiune.
Bravo elevilor!