1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bijuterie Medievală – cetatea Soroca

    La data de 23 octombrie, 2012, în biroul Președintelui Raionului Soroca a avut loc ședința echipei de implementare a proiectului ”Bijuterii Medievale – cetățile  Soroca, Suceava, Hotin”. În cadrul acestei întruniri s-au discutat întrebările arzătoare, dar și cele ordinare. Proiectul acesta este unul prioritar pentru Consiliul Raional Soroca, deci președintele raionului, precum și toată echipa dorește să-l implementeze cu succes. Fiecare membru al   echipei s-a referit la cele realizate deja, dar și la următoarele sarcini din agendă.
    De menționat că arheologii, care fac săpături în momentul de față în cetatea Soroca, au descoperit vechiul șanț din lemn în cazimatul nr. 5 și a parvenit o propunere de a lăsa deschisă această săpătură, pentru că prezintă interes pentru publicul larg.    S-a discutat referitor la pavajul din jurul cetății, care ar pitea fi din piatră de Cosăuți, dar șlefuită. Pentru a fi mai aproape de pavajul care a fost pe timpuri – piatra trebuie să fie de diferite dimensiuni. Cu referire la achiziționarea serviciilor de proiectare a lucrărilor de restaurare s-a menționat că în cazul că este gata caietul de sarcini, este bine să fie coordonat cu Ministerul Culturii și totodată să fie verificate minuțios persoanele care vor participa la concurs.
     În luna decembrie este preconizată organizarea unui simpozion în cadrul căruia se vor discuta întrebări referitoare la restaurare. S-a propus de apelat la Ministerul Culturii, în persoana Dlui Ciocan, pentru a organiza un eveniment cultural pe măsură.
     Pentru evitarea unor greșeli în implementarea cu succes a proiectului ”Bijuterii Medievale – cetățile  Soroca, Suceava, Hotin” s-au discutat toate detaliile  referitor la termenii de implementare, descifrarea mijloacelor financiare preconizate pentru diferite acțiuni, modalitatea de elucidare în mass-media, locul de instalare a banerelor… Grupul de implementare a discutat cu președintele raionului și întrebarea cu referire la construcția tualetei și a scenei. S-a menționat că ar fi binevenită achiziționarea unei scene mobile, care ar putea fi instalată la necesitate și n-ar  strica  aspectul  Cetății.
DSCN3357DSCN3358