1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Recepția rețelei de drum public local Pîrlița-Dumbrăveni s-a finisat.

Pe data de 5 octombrie 2012 a avut loc recepția  unei  porțiuni de drum reparată  în cadrul proiectului ,, Reabilitarea  rețelei de drum public local (186) Pîrlița – Dumbrăveni – Vădeni – Florești în lungime 13,3Km”
Obiectivul general al proiectului este  îmbunătațirea accesului populației, bunurilor și serviciilor din raioanul  Soroca și  Florești pe piața regională,  în vederea stimulării dezvoltării economice durabile,  prin asigurarea  unei infrastructuri de transport de calitate, care va face conexiunea cu  rețeaua de drumuri naționale.
DSCN3306
Partenerii proiectului  sînt  Consiliul  raional  Florești  și primăriile comunelor  Pîrlița  și Vădeni. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 luni,suma totală: 74 935,8 mii lei. Suma aprobată din Fondul Național  pentru Dezvoltare Regională  pentru  anul  2012 este de 10 000,0 mii lei iar suma contractată de către antrepenor  a fost de  8 418,32 mii lei.
În anul   2012, ADR Nord  și-a planificat   reabilitarea a 1,7 km din totalul de 13,3 km din lungimea drumului public local  L-186.
DSCN3318
Președintele raionului Soroca, dl Victor Său, împreună cu o comisie de specialiști din domeniul construcțiilor drumurilor în frunte cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord  au verificat calitatea  lucrărilor. Comisia de recepție a lucrărilor de renovare a porțiunii de 1,7 km din drumul public local L-186 care trece prin comuna Vădeni, raionul Soroca, a constatat că  lista pieselor din documentația scrisă și desenată a obiectului a fost completă, lista lucrărilor cuprinse în Documentația Tehnică a fost executată în întregime iar lucrările cuprinse în Documentația Tehnică au   fost executate conform prevederilor proiectului.
Dl.Victor Său, președintele raionului a menționat  că calitatea drumului este una foarte bună și va face tot posibilul ca acest sector de drum să fie reparat pînă la  raionului Florești.Porțiunea de drum public Pîrlița-Dumbrăveni poate fi exploatat și are garanție 15 ani.
În întregime  drumul  urmează a fi  dat în exploatare anul viitor.