1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Un pas spre finală

        Vineri, 21 septembrie la stadionul orăşenesc s-a desfăşurat etapa zonală din cadrul turneului republican „Cupa Guvernului” la fotbal, amplă competiţie naţională, rezervată juniorilor, a.n. 1998-99. Această acţiune a fost organizată şi desfăşurată de ARF Soroca împreună cu Consiliul Raional Soroca.
        La deschiderea competiţiilor au participat vicepreşedintele raionului Vladimir Nicuţa, reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului Natalia Muntean, reprezentantul Direcţiei Învăţămînt Vsevolod Gîtlan.
Timpul nu a fost prea potrivit pentru fotbal, cu ploaie şi vînt rece, lucru care, însă, nu i-a oprit pe tinerii fotbalişti să lupte cu şi mai mare îndîrjire pentru întîietate şi dreptul de a participa în semifinalele turneului.
        În urma jocurilor preliminare, desfăşurate conform sistemului olimpic în finală au ieşit echipele de la liceul teoretic din s.Racovăţ (Soroca), antrenor Petru Ceban şi de la liceul „Mihai Viteazul” din Drochia. Cu mult dramatism s-a desfăşurat partida finală a competiţiilor. Primii au deschis scorul tinerii fotbalişti de la Racovăţ, dar de curînd drochienii egalează. Scorul de 1:1 s-a păstrat pînă la expirarea timpului regulamentar şi arbitrul meciului, de altfel, special delegat la Soroca pentru a monitoriza meciurile, indică la lovituri de departajare. Mai precişi au fost sorocenii, care au şi învins la un scor general de 4:2 şi devenind învingători ai etapei zonale.
 IMG_6499