1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sport-curier Campionatul se tensionează

         Pentru microbişti e destul de complicat de a asista sau viziona la televizor un meci de nivel republican sau local. E altă tehnică, viteză, frumuseţe. Oricum, e nevoie să comparăm, spre a tinde spre un fotbal mare. O încercare de a prezenta un bun fotbal a fost făcută duminică pe arena de sport din Tiraspol, unde echipa „Şerif”, campioană a ţării din nul trecut, a primit în gazdă formaţia „Milsami” din Orhei, proaspăta deţinătoare a Cupei Moldovei. A fost o luptă adevărată, dar de nivel republican şi nicidecum de cel european. Surprinzător, la lovituri de departajare, au învins oaspeţii la un scor de 6:5.P1480800
      Cît priveşte campionatul raional, în etapa de duminică derbi-ul l-a constituit întîlnirea formaţiilor din Voloviţa şi celei din Soroca. Prin   componenţa lor ambele echipe competitoare fiecare jucător e un nume. Şi într-o formaţie, şi în alta evoluează sportivi bine cunoscuţi prin participarea la meciuri în componenţa echipei „DAVA” din campionatul naţional, divizia „B”. A revenit la soroceni Igor Lohov, ba au mai ieşit pe teren şi cîţiva stranieri din Ucraina, legitimaţi conform tuturor rigoriilor în echipă.  În plină forţă a ieşit pe gazonul verde şi fotbaliştii din Voloviţa, fiind lipsă doar un stranier de culoare, care a primit o traumă în meciul precedent.
Timpul torid a diminuat considerabil din viteza şi frumuseţea jocului. În principiu toate evenimentele se desfăşurau în principal la centrul terenului. Totuşi mai mult au atacat sorocenii, creînd chiar la început de meci cîteva ocazii reale de a marca, dar măiestria portarului Cristi Lapatiuc a făcut ca scorul să nu fie deschis.
       În repriza a doua sorocenii au sporit în intensitatea atacurilor. Nervozitatea jucătorilor cu fiecare minut creştea la maxim. Dar arbitrul întîlnirii, special invitat din or. Bălţi la meci, a reuşit la timp să stăvilească spiritele. A fost un moment cînd a fost nevoit simultan să prezinte jucătorilor patru cartonaşe galbene.P1480796
           Spre sfîrşitul întîlnirii mai mult s-au aflat în atac sportivii din Soroca, care doreau cu orice preţ să smulgă victoria. Insistenţa lor a fost fructificată cu cîteva minute pînă la finele meciului, cînd într-o ordinară învălmăşeală porţii, stranierul sorocean Vitalie Şved reuşeşte să trimită balonul în plasă practic din mîinile portarului. Pînă la final scorul s-a păstrat de 1:0.
Continuă seria victoriilor tînăra formaţie din Tătărăuca, care în etapa ordinară a învins casă echipa din Stoicani cu 4:0 şi continuă să se claseze pe primul loc în clasament. Însă echipa poate să se mi poticnească, fiindcă încă mai are de jucat cu liderele clasamentului.
Surpriza etapei a fost confruntarea formaţiilor din s. Dubna şi Ocolin, în care oaspeţii au învins la un scor de 2:0.
            Pentru etapă  de duminică, fără îndoială, derbi-ul îl va constitui întîlnirea liderilor campionatului, celor din Soroca şi Tătărăuca Veche. Întîlnirea se va desfăşura duminică, la stadionul orăşenesc, cu începere la orele 10.00. Pe acelaşi gazon,  la orele 12.00, va demara întîlnirea echipelor din Vasilcău şi Dubna. În această etapă se vor mai confrunta formaţiile Căinarii Vechi – Racovăţ, Cremenciug – Voloviţa, Ocolin – Stoicani. Echipa din Bădiceni va fi liberă.