1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Lansare de proiect Drumuri şi iar drumuri

        Trei sate - Pîrliţa, Dumbrăveni, Vădeni din raionul Soroca şi 5 localităţi rurale – Rădulenii Noi, Dumitreni, Chirilovca, Alexeevca, Gvozdo din raionul Floreşti vor beneficia de o porţiune de drum reparată în stil european.
Marţi în sala de protocol a Consiliului raional a avut loc lansarea proiectului „Reabilitarea reţelei de drum public local (L186) Pîrliţa – Dumbrăveni – Vădeni – Floreşti, în lungime de 13,3 km cu susţinerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi a Construcţiilor şi ADR NORD.
În mesajul de salut Ion Bodrug, directorul ADR Nord a făcut o totalizare a activităţii Agenţiei de Dezvoltare Regională NORD, menţionînd că raioanele Soroca şi Floreşti participă foarte activ în realizarea proiectelor din regiunea de Nord.
Obiectivul proiectului constă în îmbunătăţirea accesului populaţiei din raioanele Soroca şi Floreşti pe piaţa regională prin asigurarea unei infrastructuri de transport de calitate.
În anul curent se planifică de a fi reabilitată şi modernizată o porţiune de 1,7 km de drum din lungimea totală de 13,3 km – lungimea totală prevăzută în proiect. Pe lîngă amenajarea sistemului rutier se planifică şi instalarea indicatoarelor rutiere şi efectuarea marcajului rutier; construcţia sistemei de evacuare a apelor de pe stradă şi repararea fîntînii de evacuare a apelor pluviale.
Vladimir Nicuţă , vicepreşedintele raionului Soroca, a identificat importanţa realizării proiectului, menţionînd că implementarea lui este un exemplu bun de colaborare şi activitate la nivel de raion între administraţiile de nivelurile I şi II. Realizarea acestui proiect va exclude un şir de probleme mai vechi.
Boris Ivasi, vicepreşedintele raionului, responsabil  de infrastructură, a relatatcă  că orice leu investit în dezvoltarea  raionului e binevenit. Se ştie , că orice sumă investită în infrastructură aduce un venit  minimum triplu. Pentru o dezvoltare mai bună avem nevoie şi de drumuri mai bune.
Tatiana Ţarălungă, şefă ADDI Soroca,  a menţionat:
- Pentru noi e o mare fericire realizarea acestui proiect. E un proiect de colaborare foarte bună între  or. Soroca, ADR Nord şi parteneri. Meritul reuşit al unui proces depinde de o colaborare reuşită. Îmi place foarte mult mecanismul de implementare în perimetrul Uniunii Europene – adică o conlucrare armonioasă. Vreau foarte mult să fie tot prevăzut, să fie totul clar, ce facem corect, 2 ani de zile la fiecare etapă ca să avem în final un drum modern.
În rezultatul implementării proiectului 101 mii locuitori din raionul Soroca şi 86 mii locuitori din raionul Floreşti, adică utilizatorii drumului, vor  avea parte în final de călătorii mai sigure, mai scurte şi mai ieftine.
Durata de implementare a proiectului este de 24 luni