1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Calculatoare şi internet pentru buneii şi bunicuţele din Soroca

       Motiv de bucurie pentru persoanele de vîrsta a treia din Soroca. Compania StarNet a inaugurat în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca  şi Asociaţia obştească  „Soarta” o sală performantă de calculatoare pentru persoanele de vîrsta a treia din oraş. Calculatoarele sunt conectate la Internet.
 „Ne-am dorit prin acest proiect să contribuim la facilitatea accesului persoanelor de vîrsta a treia la tehnologiile şi mijloacele moderne de comunicare on-line, pentru că ei sunt cei care au posibilităţi de integrare socială reduse şi în consecinţă sunt marginalizaţi şi lăsaţi în afara dezvoltării societăţii.
P1460911
   Bătrînii sunt cei care pot împărtăşi generaţiilor mai tinere experienţa lor de viaţă, iar acum li se oferă această punte de legătură prin intermediul  tehnologiilor moderne. Ei vor învăţa să comunice pe Skype, pe reţele sociale, vor învăţa să scrie documente, vor putea căuta informaţii interesante  pe Internet, care să și ajute în activităţile cotidiene”, - a menţionat Alexandru Machedon, director general, StarNet.
Datorită unui efort susţinut de parteneriatul public-privat dintre StarNet, autorităţile locale şi societatea civilă, bătrînii din Soroca au parte  în premieră de acces gratuit şi consiliat la tehnologiile moderne, pot comunica  pe Internet şi descoperi o lume nouă cu posibilităţi  de socializare şi comunicare  nelimitate. Majoritatea persoanelor în vîrstă au rude în străinătate , iar accesul la calculator şi resursele Internet le vor permite să restabilească legătura cu ei şi să micşoreze distanţele.
Sala de calculatoare este deschisă publicului în fiecare zi.