1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Seminar cu primarii. 03.04.2012

      La data de 03.04.2012,  ora 10.00 în incinta sălii de ședințe a Consiliului Raional a avut loc un seminar cu primarii , care au fost onoraţi şi de prezenţa ministrului apărării Vitalie Marinuţă. La seninar au participat şi şefii serviciilor desconcentrate.
Dl ministru i-a salutat pe cei prezenți, a mulțumit conducerii raionului pentru conlucrare și susținere, pentru ca mai apoi să decoreaze cu insigna  ”Recunoștința” pe dl V. Său- președintele Raionului Soroca, dl V. Nicuța și dl B. Ivasi-vicepreședinți  pentru participarea activă la educaţia militar-patriotică a tinerei generaţii în spirit de patriotism şi devotament faţa de Patrie, precum şi în semn de apreciere pentru contribuţie la promovarea imaginii Armatei Naţionale în societate.

DSCN1282

   În cadrul seminarului au fost abordate mai multe subiecte. Arhitectorul raionului Soroca dl. Golovatîi Ion a relatat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism în fiecare localitate. Cu privire la explicarea condiţilor de aflare în evidenţă a şomerilor şi beneficiarilor de ajutor social au fost famialiarizaţi toţi invitaţii de către dna. Mînăscurtă Marina, şef al Agenţiei teritoriale pentru Ocuparea forţei de muncă, referindu-se deasemenea şi la strategiile de menţinere a unui nivel înalt al ocupării şi adaptării forţei de muncă la cerinţele pieţei muncii, privind protecţia socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prevenirea şomajului şi combaterea efectelor lui sociale.

DSCN1285

Următoarea întrebare discutată în cadrul seminarului, cu privire la respectarea zonei de protecţie a reţelelor electrice, a fost dezvăluită de către dl. Sapojnic Mihail, şef al Inspectoratului  Energetic de Stat Teritorial Soroca.  Referitor la unele probleme sociale legate de supravegherea de stat a sănătăţii publice, primarii au fost informaţi de către şeful Centrului de Sănătate Publică,  dl. Mogoreanu Tudor. Dumnealui a specificat despre importanţa  pregătirii grădiniţilor pentru primirea autorizaţiei pînă la 1 iulie 2012.Tot aici dna. Cernopiţchi Maria s-a axat asupra temei privind desfăşurarea bilunarului ecologic în localităţile din raionul Soroca.

DSCN1289