1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cupa Presedintelui raionului Soroca la judo.

         «Cupa Presedintelui raionului Soroca» la judo între copii şi tineret, desfăşurată în sala de sport a liceului „P. Rareş” a întrunit un număr record de participanţi – 165 de sportivi, reprezentanţi ai 20 echipe. La competiţii au sosit afară de reprezentanţi ai multor raioane ale ţării, cei mai buni sportivi de la liceele republican şi municipal Chişinău cu profil sportiv, clubul sportiv „Dinamo”, din oraşele ucrainene Cernăuţi, Sochireni şi Moghiliov-Podolsc.
După deschiderea oficială a turneului pentru premiile preşedintelui raionului, organizatorii nu au ratat ocazia să-i felicite cu ocazia zilelor de naştere pe preşedintele raionului Victor Său şi arbitrul principal al competiţiilor, antrenorul emerit al RM Ştefan Dragan.Judo_03_2012
          Competiţiile s-au desfăşurat pe două covoare, urmărite de mulţi amatori ai sportului şi specialişti, inclusiv şi antrenorul selecţionatei ţării la judo juniori şi tineret Mihai Ciudin. Cele mai multe tiluri de campioni au luat ucrainenii: trei medalii de aur au plecat la Cernăuţi şi una la Sochireni. Trei campioni au la activ liceele cu profil sportiv din Chişinău, cîte unul – Donduşeni, Soroca şi Racovăţ- în categoria de greutate de 27 kg pe prima treaptă a podiumului de onoare s-a ridicat Stanislav Zgavordei din s. Racovăţ (antrenor Ion Ciobanu). De menţionat că fratele lui Stanislav – Igori a luat o medalie de bronz în categoria de greutate de 34 kg.
Dacă nici un judocan sorocean nu a devenit campion al turneului, aceasta a făcut-o tînăra judocană Corina Tătărescu, elevă la liceul „C. Stere” în categoria de greutate de 57 kg. În aceiaşi categorie de greutate Mariana Mînzat, elevă la liceul „Ion Creangă” a intrat în posesia medaliei de bronz. Premianţi ai turneului în  diferite categorii de greutate au mai devenit Alexandru Chiroşca, Vadim Şomu, Vlad Procopii, Vadim Gheorghieş, Maxim Cetulean, Alexandru Mironov şi Inga Boico.