1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Seminar cu secretarii consiliilor locale din raionul Soroca

          La data de 08 februarie 2012, ora 09.30, în conformitate cu planul Secţiei Administraţie Publică, pe parcursul a două ore jumate în sala de şedinţe a Consiliului Raional Soroca s-a desfăşurat un seminar cu secretarii  consiliilor locale din raion.
Tradiţional acesta a început cu un cuvînt de salut din partea dlui Nicuţa Vladimir, Vicepreşedinte al raionului Soroca, aducînd un mesaj de mulţumire secretarilor pentru prezenţa excelentă în pofida condiţiilor climaterice nefavorabile care au fost la număr 34 din 35 de primării.
La începutul seminarului dna Duca Svetlana, şef al Secţiei Administraţie Publică a relatat despre necesitatea renovării şi modificării statutului-cadru al unităţii administrativ teritoriale respectînd riguros cadrul legal.
Cu privire la Regulamentul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii s-a referit dnul Chiriţa Vitalie, şef al Biroului de probaţiune Soroca.
Dnul Ion Spătaru, Secretarul Consiliului Raional Soroca a adus la cunoştinţa secretarilor atribuţiile autorităţilor administraţiei publice locale privind elaborarea şi actualizarea listelor electorale. Această temă a fost dezvăluită mai detaliat de către dna Furtună Angela, consultant al Comisiei Electorale Centrale şi Guşan Larisa, expert al IFIS.
În cadrul  seminarului au fost discutate de asemenea şi aspectele practice privind elaborarea şi actualizarea listelor electorale.
O atenţie deosebită li s-a atras secretarilor asupra întocmirii listelor copiilor aflaţi în dificultate din localităţile pe care la reprezintă.
DSCN0886