1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

3 septembrie - Ziua Armatei Naţionale

armata-1     Armata Nationala a fost constituita îndata dupa ce Republica Moldova şi-a obtinut independenţa, iar 3 septembrie a marcat cea de-a 20-a aniversare.
   Armata Nationala a Moldovei a fost înfiinţată pe 3 septembrie 1991, printr-un decret al primului presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Pe 5 februarie 1992 a fost creat Ministerul Apararii ca institutie de conducere a Fortelor Armate.
   Comisariatul Militar Teritorial Soroca este o veriga a Ministerului Apararii, care în fiecare an suplineşte rîndurile armatei naţionale.
Raionul Soroca a sărbătorit această aniversare de 20 de ani prin decorarea cu medalii şi oferirea diplomelor de onoare colaboratorilor Comisariatului militar, veteranilor din sfera dată şi conducătorilor instituţiilor de învăţămînt care şi-au adus aportul pe parcursul anilor la educarea spiritului patriotic la tînăra generaţie.
     Cu prilejul acestei sărbători Preşedintele Raionului Soroca, Victor Său, a adresat un mesaj de felicitare exprimînd recunoştinţă pentru munca plină de dăruire şi capacitatea de a-si onora obligaţiunile asumate faţă de Ţară şi Popor.
Alexandru Cimbriciuc, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, i-a felicitat pe cei prezenţi apreciind simţul datoriei şi a bărbăţiei de care au dat dovadă, urîndule noi succese în nobila misiune.
 Evenimentul a inclus depuneri de flori de către autorităţile locale la bustul lui Ştefan cel Mare.