1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Festivalul Mărului la Soroca: Paradă, expoziţie de fructe şi bucate moldoveneşti

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Joi, 17 Noiembrie 2011

   

          O paradă cu flori de măr la pălărie în mijloc de toamnă a defilat la Soroca la sfârșitul săptămânii trecute. Evenimentul a fost o parte componentă a primei ediții a Festivalului Mărului, desfășurat aici.  Sărbătoarea a adunat producători agricoli, delegații venite din întreaga republică, dar şi de peste hotarele ţării. 

„Festivalul Mărului” este un eveniment nou pentru Soroca, dar şi pentru toată țara. Ideea organizării unui astfel de festival a pornit de la premiza că pe teritoriul raionului sunt cele mai mari suprafețe plantate cu livezi de mere. Startul festivalului a fost dat cu o paradă care a pornit   din Piața Libertății şi a defilat până la cetatea Sorocii. Toți participanții au purtat pălării cu flori de măr ca simbol al sărbătorii.
Delegațiile venite din Rusia, Ucraina şi Belarusia au dat o înaltă apreciere sărbătorii şi au menționat, că pentru viitor festivalul ar trebui să poarte o conotație internațională.
În raionul Soroca sunt cele mai mari plantații de măr din întreaga ţară, acestea ocupă circa 6700 ha, în ultimii ani au fost plantate şi livezi tinere pe o suprafață de 1300 ha. Raionul Soroca deține întâietatea pe ţară după suprafețele plantate cu livezi super-intensive.


Şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Soroca din 20.10.2011

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Vineri, 14 Octombrie 2011

Proiecte de decizii propuse spre examinare la şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Soroca din 20.10.2011

word 


Pagina 472 din 488