1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Seminar cu primarii din raionul Soroca

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Luni, 15 August 2011

DSCN0007  DSCN0029     La data de 11 iulie 2011, ora 9.00,  în sala de şedinţe a Consiliului Raional Soroca s-a desfăşurat seminar cu primarii din raionul Soroca alcătuit din două părţi.
În prima parte a seminarului Svetlana Duca, şef al Secţiei Administraţie Publică a relatat despre organizarea şi desfăşurarea programului de acţiuni măsurile festive consacrate Aniversării a XX ani a Independenţei Republicii Moldova
Ghenadie Donos, şef al Direcţiei Generale Învăţămînt a menţionat faptul precum că în majoritate instituţiilor de învăţămînt din raion se finisează pregătirea către noul an şcolar, au mai ramas o parte din instituţii care încă mai au puţin de lucru referitor la starea sanitară a fîntînilor şi viceelor.
Ecaterina Trofimov, şef al Agenţiei Teritoriale de Asigurări în Medicină s-a referit la modificările în legislaţie ce ţin de asigurările garantate medicale ale cetăţenilor
      Deasemena dna Lora Lisnic, şef al Direcţiei Generale Finanţe a adus la cunoştinţă primarilor despre procedura de finanţare a cheltuielilor capitale în instituţiile bugetare
Tradiţional la începutul fiecarui mandat a primarilor se alege preşedintele Asociaţiei primarilor din raionul Soroca. A fost ales preşedinte dl Serghei Cetulean, primar al com. Parcani.
A fost desemnată persoana pentru participare ca membru în Consiliul Regional Nord ( dl Serghei Cetulean, primar al com. Parcani)
Partea a doua a seminarului a fost desfăşurată în primăria com.Cosăuţi, unde s-a discutat  chestiunea cu privire la salvarea, protejarea, conservarea şi restaurarea monumentelor din raion.(raportori-Raisa Bicec, specialist al secţiei Cultură şi Turism şi Nicolae Bulat, director al Muzeului de istorie şe etnografie Soroca)
     Deasemenea au participat la dezbateri tematice  dl Ion Ştefăniţă, directorul Agenţiei Protecţia Patrimoniului istorico-cultural, Sergiu Ciocan, şef al Direcţiei Patrimoniul istorico-cultural, Ministerul Culturii. Tot la acest capitol au luat cuvînt şi primarii în localităţile cărora sunt monumente istorice şi muzee de o importanţă deosebită: Vasile Sîrghi, primar al com.Cosăuţi, Zinaida Raneta, primar al s.Rudi, Ivan Levco, primar al com.Vărăncău şi Valentina Ceban, primar al com.Ocolina
La finalul seminarului toţi participanţii au vizitat Muzeul de istorie şi etnografie din s.Cosăuţi.

ANUNȚ privind selectarea reprezentanţilor sectorului privat în Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Miercuri, 10 August 2011

ANUNŢ privind organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord
Apelul doi de proiecte în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013
ANUNȚ privind selectarea reprezentanţilor societăţii civile în Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord
ANUNȚ privind selectarea reprezentanţilor sectorului privat în Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord
În vederea implementării Legii nr. 438 din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor anunţă iniţierea procesului de selectare prin concurs a reprezentanţilor sectorului privat, care împreună cu autorităţile administraţiei publice vor activa în calitate de membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare Nord.
Selectarea reprezentanţilor sectorului privat va fi efectuată conform următoarele criterii:
1. Experienţa anterioară a organizaţiei de participare în proiecte de angajament public;
2. Disponibilitatea candidatului de a se implica în activităţile specifice ale Consiliului Regional pentru Dezvoltare;
3. Disponibilitatea de a participa la şedinţele Consiliului.
Doritorii interesaţi vor expedia în adresa Agenţiei Regionale pentru Dezvoltare Nord, prin poşta electronică Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu menţiunea „Dosar CRD Sector privat [denumirea organizaţiei][numele raionului/municipiului]", următoarele documente:
- Scurtă descriere a organizaţiei (CV-ul organizaţiei);
- CV-ul persoanei care va reprezenta organizaţia în consiliu şi, eventual, a supleantului;
- Scrisoare de motivaţie;
- Certificat de înregistrare;
- Anexa nr. 2 a Bilanţului Contabil - „Raportul de profit şi pierdere".

În baza dosarelor prezentate, Comisia de selectare va selecta din fiecare raion/municipiu cîte un reprezentant al sectorului privat cu statut de membru al Consiliului Regional pentru Dezvoltare.

Data limită pentru recepţionarea dosarelor este 15.08.2011
Pentru informaţii:
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor: Dorin ANDROS, tel.:  (22) 20 45 43
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord: Ala CUCUInga COJOCARU, tel.:  (231)61980.


Pagina 471 din 478