Ședința ordinară a Consiliului Raional al Tinerilor Soroca!

La data de 21 martie 2019, în incita sălii de ședință a Consiliului Raional Soroca, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Raional al Tinerilor Soroca. Ședința a fost deschisă de către Președintele Raionului Soroca, Muntean Ghenadie, care a venit cu un  mesaj către cei prezenți: ”Stimați tineri, eu voi fi mereu deschis  către colaborare, de aceea vă îndemn să fiți creativi și îndrăzneți, pentru dezvoltarea programelor de tineret în raionul Soroca.” De asemenea a îndemnat tinerii să nu părăsească țara, ci să-și creeze un viitor prosper la ei acasă.
În cadrul întrunirii s-au discutat și s-au votat următoarele proiecte de decizii: 
1. Cu privire la implementarea proiectului ”Vezi Moldova Mea!”, în raionul Soroca, de către membrii și voluntarii Consiliului Raional al Tinerilor Soroca”
2. Cu privire la aprobarea Planului de activități al Consiliului Raional al Tinerilor Soroca pentru luna aprilie 2019
3. Cu privire la organizarea zilei curățeniei de primăvară în raionul Soroca de către membrii și voluntarii Consiliului Raional al Tinerilor Soroca 
4. Cu privire la organizarea și desfășurarea concursului raional ”TVC-2019”, 28 aprilie 2019, ora 15:00, Palatul de Cultură Soroca.
5. Cu privire la examinarea Proiectului ” Noaptea filmelor sub stele” pentru a-l înainta spre aprobare comisiei Programului Raional de Granturi, anul 2019.
6. Cu privire la examinarea și completarea proiectului ”Tinerii de azi - Liderii de mâine ! Partea a II-a”.
Vă reamintim că la data de 3 mai 2018 s-a desfășurat prima ședință de constituire a Consiliului, la care au participat 30 de delegați cu drept de vot. Consiliul Raional al Tinerilor Soroca este o structură de reprezentare, consultare și de împuternicire a tinerilor pentru asigurarea participării lor la dezvoltarea comunitară, în special în procesul decizional din cadrul Consiliului Raional Soroca și este recunoscut în baza Legii privind transparența în procesul decizional Nr. 239 din 13.11.2008, ca parte interesată, care urmează a fi consultată în procesul decizional. Consiliul funcționează pe baza unui regulament propriu elaborat și adoptat de consilierii acestuia.
Activitatea este organizată de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Planului de Activități în domeniul Tineret din cadrul Raionului Soroca pentru perioada anului 2019, cu suportul financiar exclusiv, din partea Consiliului Raional Soroca.