Activitatea Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca, zi de zi.

La data de 22.11.2018,  în incinta Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca a avut loc ședința Comisiei raionale pentru protecția persoanelor în dificultate, în cadrul căreia s-a examinat situația a 23 familii în dificultate din raionul Soroca. În cadrul Comisiei raionale s-a examinat posibilitatea susțenirii acestor familii pentru prevenirea, diminuarea și depășirea situațiilor de risc prin oferirea unui suport monetar, în baza necesităților identificate. 
Pe parcursul lunii noiembrie 2018,  Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei a primit și a procesat circa 1488 cereri de ajutor social/ajutor pentru perioada rece a anului. 
Totodată, aducem la cunoștință că în ultima perioadă de timp în Programul de ajutor social au fost operate  mai multe modificări cu impact pozitiv:
- a fost majorat cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului de la 315 lei la 350 lei (începând cu luna noiembrie 2018);
-s-a majorat pragul indicatorilor de bunăstare de la 80 la 85,64 puncte ( începând cu luna octombrie 2018);
-se implementează modificările cu privire la  activitățile de interes comunitar ( organizate în cadrul primăriilor)- prestate de către șomerii înregistrați la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social.
Pentru luna octombrie 2018  de ajutor social au beneficiat 2171 familii din raionul Soroca cu suma de 1 935 513 lei.
Începând cu luna  septembrie 2018, în fiecare zi de duminică, în incinta Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca se desfășoară programul ,, Mellow parenting”, pentru două grupuri de mămici cu copii mici. Acest Program este realizat în baza Acordului de  colaborare dintre Asociația Obștească ,,Parteneriate pentru fiecare copil” și Consiliul Raional Soroca. La Program participă 14 mămici cu 16 copii cu vîrsta cuprinsă între  18 luni-5 ani. Programul ,, Mellow parenting” este un program de educație parentală, menit să susțină părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, până la vârsta preșcolară. Acest Program durează 14 sesiuni.